Hlavní Menu > Aktuality
Velvyslanec ČLR v ČR Zhang Jianmin publikoval článek Dosáhnout všestranné prosperity a vytvořit lepší zítřky

2021-11-08 02:38

Velvyslanec ČLR v ČR Zhang Jianmin publikoval článek 5. listopadu 2021 v českých médiích Parlamentní „Dosáhnout všestranné prosperity a vytvořit lepší zítřky“ v souvislosti s před pár dny vydanou Bílou knihou „Vybudování všestranně prosperující společnosti“ by rád našim českým přátelům představil prozkoumejte praxi a skvělé úspěchy všestranné prosperity Číny. Celé článku je následující:


Čínský velvyslanec pro PL: Dosáhnout všestranné prosperity a vytvořit lepší zítřky

„Na sjezdu, který se před nedávnem konal u příležitosti 100. výročí založení Komunistické strany Číny, generální tajemník Si Ťin-pching slavnostně prohlásil, že se Číně podařilo vybudovat všestranně prosperující společnost a historicky vyřešit problém absolutní chudoby. Tento obrovský úspěch ztělesňuje původní misi Komunistické strany Číny bojovat za zájmy lidí a položil také základy pro zářnější budoucnost modernizace Číny. V souvislosti s před pár dny vydanou Bílou knihou „Vybudování všestranně prosperující společnosti“ bych rád našim českým přátelům představil několik významných rysů všestranné prosperity Číny,“ uvedl čínský velvyslanec Zhang Jianmin v komentáři pro ParlamentníListy.cz.

Všestranná prosperita zahrnuje všechny oblasti                     

Všestranná prosperita Číny je prosperitou, která dosáhla všestranného pokroku ve všech oblastech budování včetně ekonomické, politické, kulturní, sociální, ekologické a dalších. Hrubý domácí produkt Číny vzrostl z 67,91 miliard jüanů v roce 1952 na 101,6 bilionu jüanů v roce 2020, přičemž se čínská ekonomika na světové ekonomice podílí více než 17 procenty a je tak druhou největší ekonomikou světa. Národní disponibilní příjem na obyvatele ročně se zvýšil z částky 171 jüanů v roce 1978 na 32 189 jüanů v roce 2020, což značí výrazné zlepšení životní úrovně obyvatel. Počet zaměstnaných osob se zvýšil ze 180 milionů v roce 1949 na 750 milionů v roce 2020, přičemž se také neustále rozšiřuje oblast zaměstnanosti a její kvalita se výrazně zlepšuje. Čína vybudovala v současné době největší vzdělávací systém a systém sociálního zabezpečení na světě. Postupně se zlepšuje systém lékařské a zdravotní péče, postupně se optimalizuje alokace zdrojů zdravotnické péče a zdravotní stav obyvatelstva se tak neustále zlepšuje. Občané se těší velké míře demokratických práv, demokratický život lidí je pestrý a neustále se projevuje společenská spravedlnost. Myšlenka, že „průzračné vody a travnaté kopce jsou zlatem a stříbrem“ je zakořeněná hluboko v srdcích lidí, kteří chrání přírodu a životní prostředí je tak stále krásnější.

Všestranná prosperita slouží všem lidem

Všestranná prosperita Číny umožňuje všem lidem společně užívat plodů rozvoje. Všichni mají prospěch z všestranného blahobytu a společně píšou novou kapitolu na téma úsilí o lepší život. Na mnoha místech v Číně se „obtížně prostupné cesty“ změnily na „silnice“, domy z kotovic se přestavěly na domy z pálených cihel, cesty se staly průjezdnými, průmysl začal vzkvétat, městské a venkovské oblasti se společně rozvíjí. Od roku 1949 do roku 2020 se míra urbanizace obyvatelstva zvýšila z 10,6 procenta na 63,9 procenta, počet měst se zvýšil ze 132 na 687 a počet zastavěných obcí vzrostl z 2000 na více než 21 000. Ke konci roku 2020 Čína dosáhla podle plánu svého cíle pro novou éru, kterým bylo vymýtit absolutní chudobu. Na základě nynějších norem bylo 98,99 milionů chudých lidí na venkově vymaněno z chudoby, 832 okresů a 128 000 vesnic zmizelo ze seznamu chudých regionů. Úroveň příjmů chudých venkovských obyvatel se výrazně zvýšila a podařilo se všestranně zrealizovat plán „bez dvou obav, se třemi zárukami“, který znamená, že chudí lidé nemusí mít obavy o jídlo a oblečení a mají záruku, že dostanou povinnou úroveň vzdělání, základní lékařskou péči a bezpečné obydlí.

Všestranná prosperita podporuje rozvoj lidských práv

Všestranná prosperita Číny je blahobytem, který otevírá nové obzory v oblasti lidských práv. Odstranění absolutní chudoby umožnilo realizaci práva na základní životní úroveň. Podpora lidských práv prostřednictvím rozvoje posílila hospodářská, sociální a kulturní práva. Prostřednictvím uplatňování dobrých zákonů a řádné správy věcí veřejných se zajišťují občanská a politická práva, podpora sociální spravedlnosti chrání práva a zájmy určitých skupin. Budování všestranně prosperující společnosti upevnilo základy lidských práv, obohatilo jejich význam a rozšířilo jejich spektrum. Značí to komplexní rozvoj lidských práv a jejich sdílení s celým lidstvem. Vytvořil se tak zázrak, kterým je lidský respekt a ochrana lidských práv. Čína, jakožto velká země představující téměř pětinu světové populace, svou úspěšnou praxí a zkušenostmi nabytými během procesu budování všestranně prosperující společnosti, přispěla čínskou moudrostí a poskytla čínská řešení na zlepšení blahobytu lidstva, která přispívají účelům lidských práv a jejich rozvoji ve světě.





< Suggest To A Friend >
 
     <Print>